Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca "decapitarea conducerii TVR printr-un vot politic nu rezolva nimic pentru ca nu Stelian Tanase a acumulat datoriile televiziunii publice", adaugand ca nici insolventa institutiei nu este o solutie si trebuie o rezolvare din partea Guvernului.

"Decapitarea Televiziunii Romane printr-un vot politic nu rezolva nimic. E o greseala, fiindca pleaca domnul Tanase acasa cu Consiliul de Administratie si vine domnul sau doamna, nu stiu cine va veni, si datoria ramane, tot trebuie o rezolvare din partea Guvernului. Guvernul ar fi avut posibilitatea de a initia stergerea datoriei catre stat nu alte datorii, fiindca nu se poate. Ar fi avut posibilitatea de a veni cu o initiativa legislativa daca nu dorea acest lucru, prin care rezolva altfel problema preluand televiziunea la bugetul de stat asa cum se intampla in marea majoritate a tarilor din UE", a spus liderul UDMR.

El a adaugat ca insolventa televiziunii publice nu este o solutie si ca mai exista timp pentru a se gasi o solutie "mult mai buna si mai constructiva" decat decapitarea si politizarea TVR, scrie MEDIAFAX. "Decapitarea nu va rezolva absolut nimic si politizarea televiziunii nu va rezolva datoria si problemele financiare, problemele structurale ale TVR. Nu Stelian Tanase si CA actual a acumulat aceste datorii, a mai redus din datorii. Decapitarea printr-un vot politic este greseala si nu ne duce spre rezolvarea situatiei. Daca vin cu insolventa ce au rezolvat? Nu au rezolvat nimic. In cazul TVR nici insolventa nu cred ca este o solutie, fiindca nu vorbim despre o firma, nu vorbim despre un actor din zona economica, vorbim despre un serviciu public. (...) Mai exista si la aceasta ora, pana cand ajunge raportul in plen, timp de a se gandi la o solutie mult mai buna, mult mai constructiva decat decapitarea politica si politizarea Televiziunii romane", a mai aratat Kelemen Hunor.

Raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru Cultura, va fi dezbatut si votat in plenul reunit al Parlamentului in sedinta de miercuri, conducerea TVR putand fi astfel demisia odata cu acest vot, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.