Concerte, instalatii interactive, proiectii 3D, spectacole de teatru, toate cu intrare libera, vor avea loc in weekend, de Zilele Bucurestiului, in Piata Constitutiei, Centrul Vechi, parcurile Cismigiu si Herastrau, Gara Baneasa si Piata George Enescu.

Sambata, in Piata Constitutiei va avea loc unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, iMapp Bucharest. Fatada Palatului Parlamentului, cu o suprafata de 23.000 de metri patrati, va fi personalizata si reinterpretata printr-o imagine 3D complexa.

Show-urile, de cate patru minute, vor fi sustinute de sase echipe de artisti din Mexic, Belgia, Germania, Rusia, Franta si Romania, iar publicul isi va putea vota echipa preferata in seara evenimentului, prin sms, la numarul 1703, avand sansa ca in acest fel sa castige si o excursie la Paris, pentru doua persoane.

Seara va incepe cu un concert sustinut de Argatu’ & Friends (ora 19.00), urmat de Suie Paparude, care va canta in deschiderea formatiei de electro-swing Parov Stelar. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scena o coregrafie luminoasa interactiva, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

In cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusa si o sectiune noua, StillMapp - Picture Competition, un concurs de fotografie in urma caruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fatada Parlamentului.

Organizatorii au pregatit Noaptea Alba a Bucurestiului, in noaptea de sambata spre duminica, in Centrul Istoric, acesta urmand sa fie transformat cu ajutorul unei retele de instalatii interactive si instrumente audio-vizuale.

"Ajunsa la cea de-a cincea editie, Noaptea Alba a Bucurestiului populeaza strazile cu animatii proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser si sunet, concert de muzica si pictura live, instrumente muzical-vizuale si tehnologii de ultima generatie ale unor artisti internationali si romani. 15 instalatii vor impanzi Centrul Vechi al Bucurestiului", arata Primaria Capitalei, intr-un comunicat transmis agentiei MEDIAFAX.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Incepand de vineri si pana duminica, in Gara Baneasa se va desfasura Festivalul de Muzica Alternativa Sound & Vision - primul festival de muzica alternativa 100 la suta romaneasca. Vor fi amplasate doua scene pentru concerte live si DJ seturi si vor fi organizate ateliere tematice.

Vineri, de la ora 17.15, in cadrul evenimentului, vor canta Jurjak, Fratii Grime, Cred Ca Sunt Extraterestru, Silent Strike, ROA, El Negro (DJ Set), Sistah Rastahfairy si Lazio, sambata, de la aceeasi ora, vor canta The Noise, We Singing Colors, Sophisticated Lemons, Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, si DJ Leo, iar duminica vor urca pe scena Hot Casandra, Temple Invisible, Lucia, Golan, Moonlight Breakfast si Calin.

In Parcul Cismigiu, de vineri pana duminica va fi Kid's City, un spatiu de aventura si distractie pentru copii.

"Realizat de Proedus, evenimentul Kid’s City in Parcul Cismigiu - zona Foisor, are loc vineri intre orele 14.00 - 18.00, sambata si duminica intre orele 10.00 -18.00. Timp de trei zile, Parcul Cismigiu va deveni o capitala in miniatura prin amplasarea unor cladiri reprezentative precum Casa Poporului, Ateneul Roman si Arcul de Triumf, dar si un parc al aventurii unde se vor putea catara in copaci, vor trage cu arcul, vor escalada pereti si vor trece printre obstacole sau vor putea participa la atelierele interactive. De asemenea, micutii bucuresteni vor avea parte de spectacole de muzica si dans, de magie, de teatru, bubble show si multe alte surprize", a precizat municipalitatea.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

In Parcul Herastrau - Intrarea Charles de Gaulle, inepand de vineri, bucurestenii si turistii pot sa participe la reconstituirea atmosferei Bucurestiului de odinioara, printr-o serie de manifestari, precum Targul Bucurestiului, zona culinara, concerte, parada costumelor de epoca, "Bataia cu flori", statui vivante, piese de teatru si spectacole de acrobatie si echilibristica.

In cele trei zile, in Parcul Herastrau vor concerta Orchestra Nationala "Valahia", maestru dirijor Marius Zorila si invitatii (vineri), Mihai Chitu, Breeze, Tibi Scobiola Band, Provincialii si Stefan Banica Jr. (sambata), Analia Selis, Maria Radu Band, Jukebox, Daniel Lazar, Daniel Lazar si Orchestra "Mundi Colour", dirijor Daniel Jinga, Virgil Iantu & Bucharest Jazz Orchestra (duminica).

Piata George Enescu este dedicata iubitorilor muzicii clasice. In acest loc vor concerta live marii dirijori si instrumentisti ai Romaniei, carora li se vor alatura profesionisti ai muzicii de camera precum Art Quartet, Transylvanian Saxophone Quartet, Radio Bucharest Brass Ensemble, dar si elevi ai liceelor de arta. Totodata, dupa concerte, vor fi proiectii ale unor reprezentatii muzicale celebre. Programul Pietei Festivalului a fost afisat pe site-ul www.arcub.ro.

Citeste si:
Timișoara devine Capitala culturală a Europei. Mii de artiști vor...
Timișoara devine Capitala...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.