Telefonul mobil poate fi sursa de incendiu, de acceea este important sa nu fie folosit in apropierea statiei de benzina si in spatiile unde exista acumulare mare de gaz, a atentionat Raed Arafat.

"Chiar si telefonul mobil poate fi sursa de incendiu, dupa cum ati vazut nu trebuie sa ai telefon mobil in apropierea statiei de benzina. O explozie intr-o incapere in care s-a acumulat gaz poate fi declansata si de un telefon mobil . Si telefoanele si toate aparatele electrice, inclusiv lanternele si statiile radio care nu sunt special facute, pot declansa explozie, daca sunt pornite in atmosfera explozibila", a spus Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), joi, la conferinta ocazionata de innoirea parteneriatului "Impreuna pentru siguranta" incheiat intre E.ON si IGSU.

Reprezentantul IGSU Gabriel Duduc a spus la randul sau ca primul gest in caz de incendiu, indiferent de cauza, trebuie sa fie apelarea de urgenta a numarului de telefon 112, scrie MEDIAFAX.

"Pentru incendii de curent sa nu foloseasca apa deloc, sa fie intrerupt curentul, sa se indeparteze de zona pana vin echipele de interventie", a mai spus colonelul Duduc.

In primii trei ani de parteneriat intre IGSU si E.ON Romania, numarul incendiilor la locuinte a scazut cu peste 500, iar cel al victimelor acestora s-a redus cu aproape 100. In plus, in aria de acoperire a companiei E.ON s-a inregistrat o scadere cuaproape 40 la suta a numarului de intoxicatii si asfixieri cu monoxid de carbon, iar numarul victimelor s-a diminuat cu circa 44 la suta.

Majoritatea incidentelor au fost provocate de cosurile de fum defecte sau amplasate necorespunzator, neprotejate fata de elementele combustibile (circa 34%), precum si de utilizarea unor instalatii si echipamente electrice cu defectiuni sau improvizatii (circa 22%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.