Presedintele Iohannis a declarat, referitor la criza refugiatilor, ca la sedinta de joi a CSAT se va conveni asupra pasilor pe care Romania trebuie sa-i faca, seful statului mentionand ca, ori de cate ori situatia o va impune, va comunica cu parlamentarii si cu reprezentantii celorlalte institutii.

"Suntem pentru solidaritate in interiorul Uniunii Europene, suntem solidari cu statele membre afectate de aceasta criza. Trebuie sa respingem manifestarile radicale si sa dovedim echilibru si intelepciune. Nu cred ca aceasta criza poate fi rezolvata printr-o abordare birocratica, matematica, ci printr o decizie consensuala. Nu vorbim de locuri de cazare, ci despre oameni, de integrarea lor in societate", a subliniat Klaus Iohannis, in mesajul adresat parlamentarilor, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a precizat ca aceasta tema va fi abordata la sedinta de joi a CSAT si se va conveni asupra pasilor de urmat.

"In cursul zilei de maine (joi - n.r.), la CSAT, vom conveni asupra pasilor pe care Romania trebuie sa-i faca, iar de cate ori situatia o va impune, voi comunica cu dumneavoastra si cu reprezentantii celorlalte institutii ale statului", a mai spus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.