Sase persoane suspectate de evaziune si spalare de bani, prin care ar fi produs un prejudiciu de peste noua milioane de lei, vor fi audiate in urma unor perchezitii facute de anchetatori, miercuri, in judetele Buzau, Giurgiu si Ilfov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Politistii fac 12 perchezitii la sediile unor firme si la persoane suspectate ca au facut achizitii fictive de piei de animale de la mai multe firme din judetele Giurgiu si Ilfov, iar banii obtinuti erau apoi spalati prin societatile implicate.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012-2014, un agent economic din Buzau ar fi efectuat achizitii fictive de piei de animale de la mai multe firme din judetele Giurgiu si Ilfov. Intre societatile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fara a se livra bunurile, astfel incat sa se creeze un avantaj economic firmei care receptiona marfa fictiva. Ulterior, banii obtinuti erau spalati prin intermediul societatilor controlate, pentru a se disimula adevarata provenienta a sumelor obtinute din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei, arata sursa citata.

Politistii de investigare a criminalitatii economice urmeaza sa puna in aplicare sase mandate de aducere. Perchezitiile sunt facute de 50 de politisti de la inspectoratele de politie din Buzau, Giurgiu si Ilfov, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul Departamentului de Informare si Protectie Interna, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.