Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica, un mesaj cu ocazia Zilei Pompierilor, in care spune ca "sacrificiul" reprezentantilor acestei arme "reprezinta un reper de onoare, disciplina si devotament, atat pentru generatiile actuale, cat si pentru cele viitoare".

"Cinstirea memoriei pompierilor militari semnifica respectul nostru profund si garantia angajarii noastre responsabile pentru viitor. Sacrificiul lor reprezinta un reper de onoare, disciplina si devotament, atat pentru generatiile actuale, cat si pentru cele viitoare.Prin serviciul public prestat de structurile de pompieri, institutia dumneavoastra este ancorata profund in viata colectivitatilor si se afla in fruntea listei institutiilor care beneficiaza de increderea populatiei. Sunt convins ca veti ramane, prin seriozitatea care va caracterizeaza, un garant al protectiei comunitatii, cetateanului si vietii ca valoare suprema", se spune in mesajul prezidential.

Presedintele le transmite pompierilor urarile sale de "bine, sanatate si fericire" si le ureaza "La multi ani!".

13 septembrie este Ziua Pompierilor din Romania si a fost oficializata prin Legea 121/1996 privind organizarea si functionarea Corpului Pompierilor Militari. La 13 septembrie 1848, pompierii din compania Bucuresti, condusi de capitanul Pavel Zaganescu s-au confruntat cu fortele otomane, in lupta de la bariera Dealul Spirii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.