Anca Mitran a fost declarata admisa la concursul pentru ocuparea functiei vacante de director general al Centrului National al Cinematografiei (CNC), obtinand un total de 154,6 puncte, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP).

Potrivit unor documente obtinute de MEDIAFAX, Anca Mitran a fost singurul candidat admis in urma sustinerii probei scrise, care a avut loc pe 3 septembrie, obtinand 71,2 puncte, iar, la ultima proba a concursului, interviul, care a avut loc in data de 8 septembrie, aceasta a obtinut 83,4 puncte. Astfel, cu un punctaj total de 154,6 puncte, Anca Mitran a fost declarata admisa la concursul pentru ocuparea functiei publice de director general al Centrului National al Cinematografiei.

In termen de 15 zile de la data afisarii rezultatelor finale ale concursului, Agentia Nationala a Functionarilor Publici va emite propunerea de numire a candidatului declarat admis si o va transmite Centrului National al Cinematografiei. Potrivit reprezentantilor ANFP, concursul s-a desfasurat cu respectarea prevederilor Hotararii de Guvern nr. 6111/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici si a constat in parcurgerea a trei etape succesive: selectia dosarelor, proba scrisa si interviul.

Conform unor informatii obtinute de MEDIAFAX, in urma primei etape a concursului, au fost declarati admisi patru candidati - Maria-Gabriela Ene, Paul-Mihail Ionescu, Anca Mitran si Florica Nicolescu - dintre cei cinci inscrisi, Alex Traila fiind respins, pentru ca nu a facut dovada "indeplinirii conditiei de vechime minima in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice".

Incepand din august 2014, Centrul National al Cinematografiei a fost condus de Anca Mitran, din postura de director general interimar. Aceasta a fost numita la conducerea CNC pe 25 august 2014, printr-un ordin al ministrului Culturii de la momentul respectiv, Kelemen Hunor.

Pana la preluarea conducerii CNC, Anca Mitran a fost director al Arhivei Nationale de Film (ANF). Mitran a fost suspendata din functia de director al Arhivei Nationale de Filme pe perioada in care ocupa functia de director general interimar al Centrului National al Cinematografiei. Aceasta putea sa isi reia atributiile de director al ANF la incheierea mandatului de director interimar la CNC.

Inainte de Anca Mitran, Centrul National al Cinematografiei a fost condus de Mihai Ioan Kogalniceanu. Acesta a fost numit director general interimar al Centrului National al Cinematografiei in mai 2013, in locul fostului director general al CNC Eugen Serbanescu.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

Cu o luna inainte, in aprilie 2013, Guvernul a decis sa il numeasca la conducerea consulatului din Bologna, in locul lui Eugen Pineta, pe Eugen Serbanescu, director general al Centrului National al Cinematografiei. Eugen Serbanescu ocupa functia de director general al CNC din 2006, dupa ce a castigat un concurs organizat in acest sens de Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Centrul National al Cinematografiei este o institutie cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Culturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.