Fostul ministru al Educatiei Alexandru Athanasiu a declarat, vineri, dupa decizia ICCJ de a admite cererea DNA de redeschidere a dosarul in care este cercetat alaturi de Ecaterina Andronescu, ca ancheta de acum noua ani vizeaza fapte ce nu ii pot fi imputate si ca va reclama cazul la CEDO.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, vineri, cererea DNA de reincepere a urmaririi fostilor ministri ai Educatiei Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu, intr-un dosar in care acestia sunt cercetati privind achizitii de calculatoare pentru scoli facute de Ministerul Educatiei.

Athansiu a declarat, vineri, ca acest dosar este redeschis de DNA dupa noua ani si dupa ce s-a dat de doua ori solutie de neinceperea urmaririi penale de catre procurorii aceluiasi parchet.

El a mai precizat ca este cercetat pentru doua fapte, dintre care una nu mai este incriminata, iar cealalta a fost prevazuta in lege dupa ce el si-a terminat mandatul de ministru, astfel ca acuzarea sa este impotriva unei logici juridice minimale. "Sa redeschizi un dosar a treia oara pentru fapte care nu pot fi imputate potrivit legislatiei este o aberatie pe care o voi reclama la CEDO. Eu nu sunt oricine si nu sunt bataia de joc a anchetatorilor DNA", a spus Athanasiu, la Digi 24.

El a sustinut ca numele sau a fost "batjocorit" timp de un an, dar nu a fost chemat la DNA in acest timp. Fostul ministru a mai spus ca numele sau nu este pomenit in niciun denunt din acest dosar, scrie MEDIAFAX.

Athansiu a precizat saptamana aceasta, cand a fost la instanta suprema la judecarea cererii DNA de redeschidere a anchetei, ca in acest caz sunt vizate fapta prevazuta de articolul 17 litera d din Legea 78/2000, respectiv o infractiune dezincriminata prin Legea de punere in aplicare a noului Cod penal, si cea care a fost prevazuta in Legea 78/2000 incepand cu 2 decembrie 2004, cand el nu mai participa la programul de achizitii de calculatoare pentru ca era in ultima luna de mandat si nu a mai semnat nimic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.