Consiliul Local Constanta a aprobat, miercuri, alocarea unei sume pentru acordarea de burse elevilor din municipiu, urmand ca in sedinta din luna octombrie sa fie stabilite valoarea acestora si numarul beneficiarilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii locali din Constanta au aprobat, intr-o sedinta de indata, alocarea a doua milioane de lei pentru bursele elevilor din municipiu. "Am propus consilierilor locali si ma bucur ca au aprobat sa includem o suma de doua milioane de lei pentru bursele scolare. Vom face in luna octombrie, dupa inceperea anului scolar, o radiografie a fiecarei scoli, astfel incat sa identificam beneficiarii celor patru tipuri de burse: bursele de performanta, bursele de merit, bursele sociale si bursele de studiu. In functie de numarul copiilor ce vor putea beneficia de aceste burse, in luna octombrie vom stabili si cuantumul fiecarui tip de bursa", a declarat primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, la finalul sedintei Consiliului Local.

El a precizat ca este pentru prima oara de la intrarea in vigoare a Legii educatiei, in 2011, cand se vor acorda aceste burse in municipiul Constanta.

De asemenea, la sedinta de miercuri, consilierii au aprobat alocarea sumei de un milion de lei pentru stingerea arieratelor unitatilor de invatamant din municipiul Constanta.

Asociatia Elevilor Constanta a cerut, in mai multe randuri, alocarea de burse pentru elevii din municipiu. In acest sens, in luna iulie, Asociatia Elevilor a dat in judecata Primaria si Consiliul Local pentru a obliga municipalitatea sa dea aceste burse, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantul Asociatiei Elevilor din Constanta, Andrei Eduard Burghelea, declara jurnalistilor, dupa depunerea actiunii la instanta, ca elevii nu doresc decat sa le fie respectate drepturile. "In primul rand solicitam Consiliului Local sa ofere burse sociale, burse de merit, burse de performanta si burse de studiu elevilor din municipiul Constanta, asa cum prevede Legea educatiei, articolul 84. Consiliul Local Constanta considera ca aceste burse nu trebuie oferite obligatoriu elevilor, iar noi prin aceasta chemare in judecata vrem sa obligam Consiliul Local sa ofere burse elevilor. Nu s-au oferit niciodata pana acum burse elevilor din Constanta si consideram ca ar trebui ca CLM sa respecte legea intocmai. Nu cerem nimic in plus decat sa se respecte un drept al nostru", spunea Andrei Eduard Burghelea.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Reprezentantii Asociatiei Elevilor sustineau ca vor beneficia de burse de performanta olimpicii nationali si internationali, bursele de merit vor fi date elevilor cu media generala peste 8,50 si nota 10 la purtare, bursele de studiu vor reveni elevilor care provin din familii defavorizate si care au medii peste 7.00, iar burse sociale vor primi elevii cu o situatie materiala precara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.