Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torentiale in Gorj, Valcea, Arges si Dambovita, incepand de joi, ora 20.00, si pana vineri, ora 10.00, iar incepand cu ora 16.00 este cod galben in 14 judete, unde vor fi averse si intensificari ale vantului.

Potrivit unei avertizari cod portocaliu emise joi dimineata de ANM, in judetele Gorj, Valcea, Arges si in zona de munte a judetului Dambovita va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi local 50 l/mp si izolat 70 l/mp, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, a fost emis cod galben pentru intervalul joi, ora 16.00, vineri, ora 16.00, cand ploile se vor intensifica si extinde in Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum si in zona montana. Vor fi mai ales averse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp. In sudul si sud-vestul teritoriului vantul va avea intensificari, cu viteze de 50-55 km/h.

Atentionarea cod galben vizeaza 14 judete: Timis, Caras-Severin, Meheinti, Dolj, Olt, Teleorman, Gorj, Dambovita, Prahova, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba si Hunedoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.