Cea mai scazuta temperatura din tara in zone locuite, in aceasta toamna, de minus un grad Celsius, s-a inregistrat, miercuri dimineata, la Miercurea Ciuc, o temperatura mai scazuta, de minus trei grade Celsius, fiind inregistrata la Varfu Omu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Minima de minus un grad Celsius a fost inregistrata la Statia Meteo Miercurea Ciuc la ora 8.30, unde a fost si bruma la sol, dar temperaturi apropiate de limita inghetului au fost consemnate de meteorologi si in alte localitati din judetul Harghita, si anume 1,9 grade Celsius la Joseni si 2,6 grade Celsius la Toplita.

La Odorheiu Secuiesc si la statia meteo de pe Varful Bucin s-au inregistrat, tot miercuri, cinci grade Celsius.

Seful Serviciului Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, Mihaela Stancescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca valoarea termica minima inregistrata miercuri dimineata la Statia Meteo Miercurea Ciuc este cea mai scazuta din tara, dar nu a depasit recordul de temperatura minima, al zilei de 9 septembrie, de minus 4,8 grade Celsius.

"Minima record a zilei de 9 septembrie a fost de minus 4,8 grade Celsius la Miercurea Ciuc, in 1991", a precizat Mihaela Stancescu.

Seful Serviciului Regional de Prognoza Vremii de la Sibiu a mai spus ca dimineata zilei de miercuri a fost rece in toata Transilvania, minimele variind intre minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc si 6,2 grade Celsius la Targu Mures.

"Cele mai scazute temperaturi inregistrate in aceasta dimineata (miercuri - n.r) in judetele din Transilvania au fost de minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc in Harghita, un grad Celsius la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, 1,1 grade Celsius la Fagaras in judetul Brasov, 3,7 grade Celsius la Dumbraveni, in judetul Sibiu, 3,9 grade Celsius la Campeni, in judetul Alba, si 6,2 grade Celsius, la Targu Mures, in judetul Mures", a spus Mihaela Stancescu.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), mai frig decat la Miercurea Ciuc a fost, miercuri dimineata, doar in zona montana inalta, la Varfu Omu fiind masurata o valoare termica minima de minus 3 grade Celsius.

"Minima zilei de miercuri in zonele locuite a fost de minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc, iar in zona de munte, cea mai scazuta temperatura, de minus 3 grade Celsius, a fost inregistrata la Varfu Omu. Tot in zona montana, am mai avut minime de minus 2 grade Celsius la Varul Tarcu si la Obarsia Lotrului la 1.400 de metri altitudine, minus un grad Celsius in muntii Calimani si la Stana de Vale”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Alina Serban de la ANM.

Citeste si:
Vaccinul antigripal. Care sunt simptomele și când este recomandat...
Vaccinul antigripal. Care...

Minima absoluta a lunii septembrie in Harghita, de minus 10,7 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1977 in Toplita, iar maxima absoluta, de 33,8 grade, a fost consemnata de meteorologi la Miercurea Ciuc, in anul 1952.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.