Un barladean de 59 de ani a ajuns in stare grava la un spital din Iasi, cu un brat sfasiat, dupa ce a fost atacat de doi caini Rottweiler in timp ce se afla la pescuit pe malul raului Barlad, politistii vasluieni declansand o ancheta pentru identificarea proprietarului animalelor.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, ancheta in acest caz a fost inceputa in urma unei sesizari facute de catre fiul victimei ajunse in stare grava la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In plangerea depusa la Politia Judeteana Vaslui, se arata ca barbatul in varsta de 59 de ani se afla la pescuit pe malul raului Barlad cand a fost atacat de doi caini din rasa Rottweiler.

Barladeanul a reusit sa scape, el ajungand ulterior la Spitalul de Urgenta Barlad. "Pacientul a ajuns la spital cu plaga sfasiata complexa cu strivire de vase, nervi si muschi, circulara, in treimea superioara a antebratului drept prin muscatura de caine. Concret, barbatului i-a fost smulsa carnea de pe mana astfel incat s-a impus transferarea sa la Clinica de Chirurgie Plastica si recuperatorie din Iasi", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al Spitalului de Urgenta Barlad, Adrian Gheorghiu.

In urma incidentului, la sesizarea fiului victimei, politistii au deschis un dosar penal, deocamdata, cu autor necunoscut. "Pe baza plangerii depuse de fiul victimei urmeaza sa fie identificat proprietarul cainilor, iar in functie de numarul de zile de spitalizare se va face si incadrarea juridica a faptei. Deocamdata, se fac cercetari in conformitate cu Ordonanta de urgenta 55/2002, art. 12, respectiv «neluarea de catre proprietarul cainelui sau a detinatorului temporar al acestuia a masurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane si daca atacul a avut loc constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani sau amenda»", a declarat responsabiluil mass-media al Politiei Vaslui, Loredana David.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.