Omul de afaceri Claudiu Bengalici a fost retinut, duminica noapte, de procurorii DNA, in dosarul primarului Capitalei Sorin Oprescu, fiind acuzat ca a primit bani de la denuntatori si le-a disimulat adevarata natura, inainte ca sumele sa ajunga la un director din Primaria Capitalei.

Claudiu Bengalici, administratorul firmei Delta Construct Invest din Iasi, este acuzat de doua fapte de complicitate la spalarea banilor.

Potrivit unor surse judiciare, prin firma Delta Construct Invest din Iasi pe care o administreaza, Bengalici ar fi ascuns si disimulat adevarata natura a peste sase milioane de lei, primiti de la denuntatori din dosarul lui Oprescu, bani care urmau sa ajunga la un director din Primaria Capitalei.

Bengalici va fi dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Claudiu Bengalici a fost condamnat, in 2012, de Judecatoria Bacau, la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala. In 2007, el a fost condamnat, de aceeasi instanta, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru furt, scrie MEDIAFAX.

In dosarul primarului Capitalei, Sorin Oprescu, au mai fost retinuti, in urma audierilor desfasurate la DNA incepand de duminica dimineata, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", Ruxandra Petroi Avasiloae, adjunctul acesteia, Florin Supeala, si directorul economic al Primariei Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.