Trei frati cu varste cuprinse intre doi si zece ani, din judetul Vaslui, au fost gasiti, vineri, abandonati pe un camp, la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, fara a avea apa si mancare, ei fiind preluati in regim de urgenta de Directia de Protectie a Copilului.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat, in regim de urgenta, trei frati cu varste cuprinse intre doi si zece ani, care au fost gasiti pe un camp din comuna Viisoara, la peste sase kilometri de casa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Interventia autoritatilor s-a facut in urma unui apel anonim la Telefonul Copilului, prin care se sesiza ca acestia au fost lasati in apropierea unei ferme de vaci inca de la ora 6.00 dimineata, insa fara a se sti de catre cine anume. Astfel, cei trei copii au fost gasiti pe camp, insetati si flamanzi, la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

"Cei trei frati erau intr-o situatie de risc major in ceea ce priveste sanatatea si securitatea lor, avand in vedere ca erau fara mancare, fara apa si la temperaturi extreme. Cazul a intrat in evaluarea specialistilor institutiei pentru a se stabili circumstantele in care minorii au ajuns pe acel camp, dupa identificarea parintilor acestora", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.

Cei trei frati au fost internati in Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Exploatat si Neglijat Barlad, unde vor beneficia de ingrijire si consiliere de specialitate pana la clarificarea situatiei lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.