Pompierii din Satu Mare au intervenit, incepand de miercuri dupa-amiaza, timp de zece ore, pentru stingerea a sapte incendii in urma carora au ars 150 de hectare de vegetatie uscata, cauza incendiilor fiind provocarea focului in spatii deschise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Satu Mare transmis, joi, cele mai afectate zone au fost cele din localitatile Vama si Tur, unde au ars cate 50 de hectare de vegetatie uscata, scrie MEDIAFAX.

“ISU Satu Mare a intervenit pentru limitarea si stingerea unui numar de sapte incendii manifestate in spatii deschise, acestea fiind semnalate in decurs de zece ore, incepand de miercuri dupa-amiaza, peste 150 de hectare de vegetatie uscata fiind mistuite de flacari. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiilor de vegetatie uscata izbucnite pe raza localitatilor Negresti Oas, unde au ars cinci hectare, Prilog Vii, unde au ars doua hectare, Vama - au ars 50 hectare, Noroieni - au ars 25 hectare, Tur - au ars 50 hectare si Tatarasti, unde au ars aproximativ 20 de hectare de vegetatie uscata", se arata in documentul citat.

Reprezentantii ISU Satu Mare au subliniat ca cercetarile efectuate la fata locului au indicat ca evenimentele au fost, cel mai probabil, rezultatul “provocarii focului in spatii deschise”. “Avand in vedere ca cele mai multe incendii semnalate in decursul lunii august au fost de vegetatie uscata, cand s-a inregistrat un numar record de 59 de incendii, reamintim cetatenilor ca nerespectarea masurilor specifice la efectuarea arderilor de miristi, vegetatie uscata si resturi vegetale poate avea consecinte grave asupra comunitatii prin pierderi de vieti omenesti, producerea de pagube materiale si afectarea mediului inconjurator”, se mai arata in comunicatul ISU Satu Mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.