Codul portocaliu de canicula a fost extins la 16 judete din partea de vest si cea de nord-est, in timp ce restul tarii va fi sub cod galben, pe parcursul zilei de marti, iar canicula se mentine si miercuri cu 11 judete sub cod portocaliu si restul tarii sub cod galben.

Marti vremea se va mentine caniculara in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35 - 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In Maramures, Crisana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei si al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37 - 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Astfel, vor fi sub cod portocaliu de canicula judetele Satu Mare, Maramures in partea de sud, Bihor, Arad, Alba, Timis, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Botosani, Iasi, Vaslui si jumatatea de est din Suceava, Neamt si Bacau.

Duminica, fusese instituit cod portocaliu de canicula pentru luni si marti in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Botosani, Iasi, Bacau si Vaslui si cod galben in restul tarii, scrie MEDIAFAX.

Miercuri, vremea va fi in continuare caniculara in majoritatea regiunilor tarii si se vor inregistra temperaturi maxime de 35 - 36 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, la campie si la podis.

In judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37 - 38 de grade, instituindu-se cod portocaliu de canicula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.