Social 31 August 2015 15:21
Alianta Medicilor cheama romanii din tara si diaspora sa li se alature in a explica populatiei ca intreaga clasa politica este responsabila pentru actuala situatie dezastruoasa din sanatate si ca medicii nu vor spaga, ci salarii decente.

Reprezentantii Aliantei Medicilor au chemat printr-o postare pe Facebook romanii din tara si diaspora sa li se alature in campania de informare a opiniei publice despre "faptul ca intreaga clasa politica este responsabila pentru actuala situatie dezastruoasa din sanatate", se arata intr-un comunicat al comunitatii medicilor coalizati pe Facebook.

De asemenea, medicii spun ca nu vor "spaga, ci salarii decente, modernizarea sistemului medical, eliminarea risipei din sistem si administrarea eficienta a fondurilor din sanatate". "Dupa 25 de ani de decizii politice total lipsite de intelepciune cand a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situatia catastrofala in care medicii, pentru ca au un salariu de mizerie, pleaca lunar cu sutele din tara. La aceasta se adauga conditiile precare din foarte multe spitale astfel incat multi medici ramasi in Romania se afla in imposibilitatea sa desfasoare un act medical de calitate pentru pacientii lor", a scris doctorul Letitia Coriu in numele Aliantei Medicilor.

In apel se mentioneaza ca reactia medicilor coalizati pe Facebook a pornit ca urmare a proastei salarizari si a conditiilor mizere din spitalele publice, motiv pentru care acestia au cerut modernizarea sistemului medical, scrie MEDIAFAX.

In prezent sunt adunate pe un grup pe Facebook peste 33.000 de cadre medicale si persoane dornice de modernizarea sistemul medical din Romania. "Din pacate insa intampinam foarte multa rezistenta si avem nevoie de ajutorul vostru", se arata in apel.

Toti cei interesati de modernizarea sistemului medical sunt invitati sa dea Share pe Facebook mesajului Aliantei Medicilor. Nu in ultimul rand, Alianta Medicilor a adresat un gand colegilor cadre medicale plecate in strainatate: "Stim de ce ati plecat. Ajutati-ne acum, va rugam, sa modernizam acest sistem ca sa va puteti intoarce acasa", se spune in apel.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.