Social 28 August 2015 13:16
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare meteo Cod Galben de canicula valabila in acest weekend, care vizeaza 12 judete din vestul si estul tarii.

Atentionarea intra in vigoare sambata, 29 august si este valabila pana duminica, 30 august. Judetele vizate de codul galben sunt Arad, Bacau, Bihor, Caras-Severin, Dolj, Galati, Iasi, Mehedinti, Satu Mare, Timis, Vrancea si Vaslui.

Conform ANM, in zonele vizate de atentionare, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, scrie mediafax.

“Disconfort termic ridicat si temperaturi maxime in jurul valorii de 35 de grade vor fi pe arii restranse si in celelalte regiuni”, se mai arata in atentionare. Totodata, meteorologii precizeaza ca valul de caldura va persista pana la mijlocul saptamanii viitoare.

harta judete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.