Social 28 August 2015 11:23
Directorul Spitalului Judetean Ploiesti, Ion-Alexandru Baloi, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, in forma continuata, pentru decontarea unor lucrari efectuate la spital de o firma.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, joi seara, propunerea facuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si au dispus arestarea preventiva a lui Alexandru Baloi pentru 30 de zile. Decizia instantei nu este definitiva, ci poate fi contestata de directorul Spitalului Judetean Ploiesti.

Directorul Spitalului Judetean Ploiesti, Ion-Alexandru Baloi, a fost retinut, miercuri, de procurorii anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant in Piata Romana primind mita 3.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, in perioada aprilie 2014 – iulie 2015, Baloi, in calitate de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, a primit de la un om de afaceri (denuntator in cauza), in mod repetat, sume de bani reprezentand un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urma in baza unui contract de servicii incheiat cu unitatea spitaliceasca.

Mai mult, Baloi chiar a tergiversat efectuarea platilor respective pentru a-i determina pe reprezentantii firmei sa-i remita comisionul convenit din valoarea facturilor, scrie MEDIAFAX.

Astfel, in perioada respectiva, managerul spitalului a primit foloase necuvenite in suma totala de circa 6.500 lei. Banii i-au fost remisi in trei transe, ce se coroboreaza cu retragerile de numerar din contul societatii atat din punct de vedere al datei cat si al procentului - circa 20% din valoarea facturilor achitate.

In acelasi context, miercuri, Baloi a primit de la martorul denuntator suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

La aceeasi data, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 3.000 lei.

Alexandru Baloi, care este de profesie medic, ocupa functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti din martie 2014. Anterior, el a condus Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova si a fost si director al Directiei de Sanatate Publica (DSP).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.