Social25 August 201516:27

Lectura de un minut

Aproape 70 dintre candidatii la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au fost eliminati, luni, din examen, la proba scrisa de limba romana, pentru tentativa de frauda, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

inistrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a precizat pentru MEDIAFAX ca luni au fost eliminati din examen 67 de candidati, iar in 10 dintre centrele de examinare a trebuit sa fie folosite subiectele de rezerva.

Dintre cei 29.292 de absolventi inscrisi la proba scrisa de limba romana, s-au prezentat la examen 23.737, dintre care 67 au fost eliminati, cei mai multi (noua) in judetul Bihor. Nu s-au prezentat 5.555 de candidati, arata Ministerul Educatiei, intr-un comunicat.

Sesiunea august - septembrie a bacalauretului continua marti cu examenul la limba si literatura materna. La aceasta proba s-au inscris 910 candidati (841 la maghiara, 50 la germana, patru la turca, 13 la ucraineana si doi la italiana).

Miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului (matematica pentru absolventii profilului real si istorie pentru cei de la profilul umanist), la care sunt inscrisi 33.294 de absolventi, iar vineri, ultimul test scris din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii (biologie, geografie, fizica, chimie, logica, informatica, sociologie, psihologie, economie sau filosofie), cu 36.657 de candidati inscrisi.

Citeste si:
Tomac: PMP are cel putin trei candidati mai buni pentru Primaria Capit
Tomac: PMP are cel putin trei...

Rezultatele vor fi afisate in 31 august, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 3 septembrie, scrie mediafax.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a inceput pe 17 august, cu probele orale si de competente, care s-au incheiat in 21 august. La aceste probe, candidatii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidatii care la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale au refuzat sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, intrucat se considera ca nu au sustinut probele orale.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.