Social 24 August 2015 18:45
Un baiat in varsta de 14 ani a fost transportat, luni, la Spitalul Municipal Gheorgheni, judetul Harghita, dupa ce a fost atacat de un urs la o stana din apropierea satului Jolotca, in timp ce se afla cu vitele la pascut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adolescentul a spus ca se afla cu vitele la pascut intr-o zona impadurita aproape de stana aflata in Depresiunea Jolotca, in vecinatatea satului cu acelasi nume, iar la un moment dat a fost atacat de un urs, care l-a muscat de mai multe ori de piciorul stang si de coapsa dreapta, dupa care l-a trantit la pamant.

Baiatul a spus ca a ramas nemiscat, asa cum a citit ca se procedeaza in astfel de imprejurari, iar ursul a plecat. Ulterior, adolescentul si-a sunat unchiul, cu care vorbise inainte de a fi atacat de animal, iar acesta a cerut ajutorul Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ).

Reprezentantii SAJ au declarat ca adolescentului i s-a acordat primul ajutor si apoi a fost transportat in stare stabila la Spitalul Municipal Gheorgheni, unde a fost internat la Sectia de Chirurgie, pentru tratarea plagilor muscate, scrie MEDIAFAX.

Baiatul, care avea grija de vite la stana din Jolotca, este a cincea persoana atacata de urs in acest an, in Harghita. Dupa ce au iesit din hibernare, ursii au atacat si ucis mai multe vite pe izlazurile din localitatile Plaiesii de Jos, Carta, Martinis Odorheiu Secuiesc, Tulghes, Toplita si Sculeni, iar prima persoana atacata de urs in acest an a fost o tanara de 28 de ani, in curtea unei stane din apropierea comunei Siculeni.

Potrivit unei statistici a Agentiei de Protectia Mediului Harghita, anul trecut au fost inregistrate 242 de cazuri de pagube provocate de animalele salbatice in judet, ursii fiind responsabili de aproximativ 200 dintre acestea. Tot anul trecut, ursii au atacat si ranit mai multe persoane din Harghita, in perioada recoltarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.