Social 24 August 2015 12:11
Obeliscul Carolina, aflat in Piata Muzeului din municipiul Cluj-Napoca, a fost vandalizat, persoane necunoscute desenand pe acesta cu vopsea rosie si scriind cateva litere cu vopsea verde, iar Primaria urmeaza sa sesizeze Politia.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca la rectificarea bugetului local din luna septembrie se vor aloca bani pentru aplicarea unui strat anti-graffiti pe mai multe monumente si statui din municipiu.

"Vom face o sesizare la Politie, pentru vandalizarea Obeliscului Carolina din Piata Muzeului. Din cate am vazut, persoane necunoscute au desenat graffiti pe ea si au scris diverse litere cu vopsea. Cerem prinderea si pedepsirea autorilor pentru ca acest fenomen de vandalizare a unor monumente din Cluj-Napoca ia amploare. In luna septembrie, vom aloca bani la rectificarea de buget pentru aplicarea unui stat anti-graffiti pe mai multe monumente si statui din oras, cum sunt Matei Corvin si Carolina. Doar pentru statuia Matei Corvin costul unei astfel de operatiuni se ridica la circa 60.000 de lei”, au spus reprezentantii municipalitatii.

Pe statuia Carolina, situata in Piata Muzeului din Cluj-Napoca, au fost facute desene cu vopsea rosie si scris cuvantul "Mad” cu vopsea verde.

Recent, pe statuia Matei Corvin a fost aruncata vopsea maro, iar peretii exteriori ai Bisericii Romano-Catolice "Sf. Mihail” au fost mazgaliti cu graffiti. Si in aceste cazuri a fost sesizata Politia.

Obeliscul Carolina a fost ridicat in anul 1831 in memoria imparatesei Austriei, Carolina Augusta, care a facut in anul 1817 o vizita la Cluj impreuna cu sotul ei, imparatul Francisc I. Obeliscul are o inaltime de 10 metri, iar pe trei dintre laturile sale sunt realizate basoreliefuri cuprinzand aspecte din vizita imparatesei Carolina Augusta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.