Social 22 August 2015 14:03
Presedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler subinspectorului de politie Gheorghe Ionescu, in semn de inalta apreciere pentru "devotamentul si profesionalismul de care a dat dovada in slujba legii".

Potrivit unui comunicat de presa transmis sambata de Administratia Prezidentiala, "in semn de inalta apreciere pentru devotamentul si profesionalismul de care a dat dovada in slujba legii, indeplinindu-si datoria cu pretul sacrificiului suprem, Presedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler subinspectorului de politie Gheorghe Ionescu".

Decorarea a fost facuta la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, decretul de decorare fiind semnat vineri de presedintele Klaus Iohannis. Subinspectorul de politie Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a decedat vineri dimineata, dupa aproape trei saptamani in care a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Politistul fusese dus in coma la spital, in 2 august, dupa ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a refuzat sa opreasca pentru un control in trafic si a intrat cu masina in acesta.

Gheorghe Ionescu va fi inmormantat, duminica, probabil in jurul orei 13.00, la Cimitirul Ghencea 2 Militar, cu onoruri militare. Vicepremierul Gabriel Oprea si intreaga conducere a Ministerului Afacerilor Interne vor participa la ceremonialul religios de inmormantare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu. Trupul neinsufletit al politistului a fost dus vineri la casa pe care acesta o construia impreuna cu familia, iar sambata seara va fi depus la capela cimitirului.

Agentul sef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut in corpul ofiterilor, fiind inaintat in gradul de subinspector de politie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare si va sprijini familia cu tot ce este necesar. Sotia lui Gheorghe Ionescu va fi angajata la MAI si va primi un ajutor de 20.000 de euro, conform legislatiei. Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani si lucra de 23 de ani in Ministerul Afacerilor Interne.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

"Cu profunda tristete anuntam plecarea timpurie dintre noi a colegului si prietenului nostru, subinspector de politie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti. Un profesionist de exceptie, un om de o mare noblete sufleteasca, devotat profesiei de politist, daruit pe deplin familiei si telurilor pe care le-a avut in viata, ne-a parasit pentru totdeauna, lasand in inimile si sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristete si regrete eterne. Dumnezeu sa te odihneasca in pace,“Dulaule”!", au scris reprezentantii MAI, amintind de porecla politistului.

Accidentul in urma caruia ofiterul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs in 2 august, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde acesta se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic. Politistul i-a facut semn lui Abdullah Atas sa opreasca masina pe care o conducea, omul de afaceri turc a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat si l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost tarat pe capota pe o distanta aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie si mergea cu o viteza de 180 - 200 de kilometri la ora.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv in 3 august, de Tribunalul Bucuresti. In urma decesului lui Gheorghe Ionescu, atas va fi acuzat de omor calificat, riscand o pedeapsa de 15 - 25 de ani de inchisoare sau detentie pe viata, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.