Social 19 August 2015 18:10
Peste 300 de familii si persoane singure vor beneficia de ajutoare financiare care cumulate ajung la aproape 1 milion de lei, anunta Guvernul, sprijinul fiind acordat persoanelor ale caror locuinte au fost afectate de alunecari de pamant, inundatii, grindina, incendii, precum si pentru cauze sociale.

La propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 915.300 lei pentru sprijinirea unui numar de 327 de familii si persoane singure. De acest ajutor vor beneficia 223 de familii si persoane singure care se confrunta cu situatii deosebite din cauza starii de sanatate sau a altor cauze care pot duce la excluziune sociala.

Aceste familii si persoane locuiesc in judetele Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea si in municipiul Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, vor beneficia de ajutor 19 familii ale caror locuinte au fost afectate de incendii (judetele Hunedoara, Neamt, Prahova, Teleorman, Vaslui si Vrancea) si 85 de familii ale caror locuinte au fost afectate de calamitati naturale, inundatii si alunecari de teren din judetele Braila, Constanta, Hunedoara, Maramures, Satu Mare (69 de familii ale caror gospodarii au fost afectate de grindina, ploi torentiale si inundatii produse in luna mai 2015), Suceava si Valcea.

Ajutoarele de urgenta au fost acordate dupa efectuarea unor anchete sociale realizate de agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala, precum si de cea a Municipiului Bucuresti, se mentioneaza intr-un comunicat emis de Biroul de presa al Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.