Social 19 August 2015 15:50
Un barbat din Bucuresti acuzat ca a inselat 12 firme cu peste 1,5 milioane de lei, care era dat in urmarire international de mai bine de doi ani, a fost extradat din Costa Rica si adus in tara miercuri, instanta urmand sa confirme mandatul de arestare emis pe numele acestuia in februarie 2013.

Barbatul, in varsta de 28 de ani, a fost preluat de politistii bucuresteni de pe Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni, unde a fost adus, sub escorta, de politistii din Costa Rica.

"In urma cooperarii politienesti, prin Biroul National Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane, un barbat din Bucuresti, urmarit la nivel international pentru inselaciuni cu un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei, a fost preluat de politistii romani de la autoritatile din Costa Rica", arata Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca barbatul se numeste Vergil Hampu si era dat in urmarire internationala de mai bine de doi ani, dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis pe numele lui, in 18 februarie 2013, un mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Sursele citate au precizat ca, in perioada octombrie-decembrie 2011, in calitate de administrator al SC Accord International Consulting SRL, Hampu ar fi inselat 12 firme, de la care ar fi cumparat marfuri pentru care a emise file CEC si bilete la ordin, desi nu avea bani in cont sau conturile indicate erau fictive.

Barbatul va fi prezentat magistratilor Tribunalului Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.