Social 18 August 2015 11:36
Mircea Basescu, judecat sub control judiciar in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, nu mai are interdictie de a parasi judetul Constanta, a decis, marti, Curtea de Apel Constanta, care a respins contestatia procurorilor si pastrat decizia data de Tribunal.

Magistratii Curtii de Apel Constanta au respins, marti dimineata, ca nefondata, contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta impotriva incheierii de sedinta din 12 august, pronuntata de Tribunalul Constanta, prin care lui Mircea Basescu si lui Marian Capatana le-a fost inlocuita interdictia de a depasi limita teritoriala a judetului Constanta, respectiv limita teritoriala a municipiului Bucuresti, cu obligatia de a nu parasi tara decat cu incuviintarea prealabila a instantei, scrie MEDIAFAX.

Hotararea instantei este definitiva.

In iunie, Curtea de Apel Constanta a decis definitiv ca Mircea Basescu si Marian Capatana sa fie cercetati sub control judiciar in dosarul in care sunt judecati pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta. Atunci, instanta a dispus, de asemenea, ca Mircea Basescu nu are voie sa paraseasca judetul Constanta si sa se apropie sau sa comunice cu participantii la comiterea infractiunilor si cu martorii din dosar, iar Marian Capatana nu poate parasi municipiului Bucuresti si nu se poate apropia de participantii la comiterea infractiunilor si de martorii din dosar.

Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele fostului presedinte al tarii.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.