Social 17 August 2015 15:34
Cateva mii de familii din 29 de sate din judetul Arad au apa potabila din retea doar cateva ore pe zi, atat din cauza unei restrictii la furnizare impuse de uzina locala pe fondul secetei, cat si din cauza presiunii slabe cauzate de consumul dublat, pentru ca oamenii isi uda mai mult gradinile.

Locuitorii din comunele aradene Bocsig, Hasmas, Archis, Craiva si Beliu, in total 29 de sate, au apa potabila din retea doar cateva ore pe zi, din cauza secetei din ultimele saptamani.

In toate cele cinci comune, furnizorul apei este o uzina din localitatea Bocsig, ai carei reprezentanti au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca problemele sunt cauzate de lipsa de precipitatii si dublarea consumului fata de perioadele obisnuite.

Conform autoritatilor locale, in ultimele doua saptamani fuznizarea apei a fost oprita pe timp de noapte, pentru a se putea umple rezervoarele din sate.

Pe timpul zilei, furnizarea nu este oprita, insa consumul ridicat face ca presiunea sa fie slaba, iar majoritatea familiilor nu au apa decat cateva ore. "Problema este ca din cauza lipsei ploilor oamenii isi uda foarte mult gradinile, iar consumul a explodat. Rezervoarele si retelele de care dispunem nu fac fata acestui consum", a declarat un reprezentant al Uzinei de Apa Bocsig, Vicentie Palcu.

Conform sursei citate, problema ar putea fi rezolvata in urmatoarele zile, pentru ca meteorologii au anuntat ploi in vestul tarii. Astfel, daca localnicii nu vor mai uda gradinile, consumul va reveni la valorile normale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.