Social 15 August 2015 13:45
Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a declarat, sambata, la ceremonia de la Constanta cu ocazia Zilei Marinei, ca marinarii romani, fie ca apara frontierele maritime si fluviale, fie ca lucreaza pe nave comerciale, sunt o carte de vizita a tarii noastre in lume.
Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a participat, sambata, la ceremonialul organizat in Constanta, cu ocazia sarbatoririi Zilei Marinei Romane. "Este o onoare pentru mine, sa particip la aniversarea Zilei Marinei Romane, o sarbatoare de traditie a romanilor si a Armatei Romane, un moment simbolic si emotionant pentru toti cei care isi servesc tara sub pavilion romanesc: marinari militari si civili, constructori navali si angajati portuari. Fie ca au misiunea de a apara frontierele fluviale si maritime nationale, fie ca lucreaza pe navele comerciale, marinarii romani sunt o carte de vizita a tarii noastre in lume", a spus Oprea.

El si-a mai exprimat mandria pentru faptul ca "marinarii militari romani si politistii de frontiera ai Garzii de Coasta participa permanent alaturi de partenerii nostri din Uniunea Europeana si din NATO in misiunile si exercitiile internationale, cu rezultate remarcabile".

Ministrul a mai subliniat ca are tot respectul pentru marinarii romani. "Cu totii aveti o meserie grea si de o mare responsabilitate. Numai caracterele puternice isi pot asuma sacrificiile profesionale si personale pe care dumneavoastra le faceti. Privatiunile nu sunt usoare nici pentru familiile dumneavoastra si de aceea va doresc sa ramaneti uniti si puternici. Transmit respectul meu si al Guvernului Romaniei pentru memoria celor care si-au pierdut viata sub pavilion romanesc in marile si oceanele lumii. Jertfa lor va ramane in memoria neamului romanesc", a declarat Oprea.

Cu ocazia Zilei Marinei, Politia de Frontiera participa alaturi de Fortele Navale ale Ministerului Apararii Nationale, la manifestarile festive care au loc in Constanta, Mangalia, Tulcea, Galati, Drobeta Turnu Severin, Orsova si Moldova Veche. La festivitatile din Constanta, Garda de Coasta a Politiei de Frontiera Romane participa la parada navala cu nava amiral "Stefan cel Mare" si doua ambarcatiuni de interventie rapida, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.