Social 15 August 2015 13:14
Guvernul va acorda despagubiri pentru terenurile afectate de seceta, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, mentionand ca a avut in acest sens o discutie cu ministrul Agriculturii.
"In aceasta vara avem vesti bune - 3,7% crestere, suntem pe locul doi in Europa, lucrurile se vad si la alimente si in turism. In schimb, avem si o veste proasta, si anume seceta din agricultura, care ne va afecta, cu siguranta. Am vorbit cu ministrul Agriculturii, ne pregatim pentru partea de despagubiri pentru cei care au avut terenuri... La grau nu e atat de mult, la porumb e mai rau. Dar, cu siguranta, seceta de anul acesta se va vedea pana la sfarsitul anului si, atunci, hai sa luam niste masuri sa dam stabilitate celorlalte ramuri economice, in asa fel incat ceea ce scade din agricultura sa putem sa compensam pe partea cealalta", a spus Ponta, intr-o emisiune a postului Antena 3, in care a sustinut noul Cod fiscal, scrie MEDIAFAX.

"O sa dam despagubiri pentru terenurile calamitate de seceta. Insa, intr-adevar, in trimestrul probabil IV se va simti seceta, problema din agricultura. Au fost cativa ani buni, anul viitor speram sa recuperam... investind mai mult in irigatii", a mai spus prim-ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.