Social 14 August 2015 16:10
Marile festivaluri de teatru, muzica si film, precum cele de la Berlin si Avignon, dar si localitatile inscrise in patrimoniul mondial UNESCO, ca pestera Chauvet din sudul Frantei, sunt din ce in ce mai populare in randul turistilor romani.

Festivalul de film de la Berlin, cele de teatru de la Avignon si Sibiu, Pestera Chauvet din sudul Frantei, decorata cu cele mai vechi picturi rupestre cunoscute pana in prezent, dar si premierele care au loc la prestigioase institutii culturale, precum Teatrul Balsoi din Moscova, reprezinta atractii turistice din ce in ce mai frecventate de romani.

"Romanilor le place sa se relaxeze in concediu. Destinatii precum Bulgaria, Turcia sau Grecia au ramas populare, in pofida contextului social economic, mai ales din ultimele doua tari mentionate, dar exista si o noua generatie de turisti, reprezentata de segmentul de varsta 30-45 de ani, cu o putere de cumparare peste medie, care sunt interesati sa investeasca si in experiente culturale. Numarul cererilor de concedii personalizate care sa includa obiective culturale, festivaluri sau evenimente de prestigiu a crescut in primul semestru al anului, cu circa 35%", a declarat Carmen Voicu, managing partener Consiergo, companie de concierge - servicii personalizate.

Potrivit acesteia, printre destinatiile culturale preferate de romani se numara Franta, cu festivalul de teatru de la Avignon, replica pesterii Chauvet si spectacole de la Opera Garnier, Marea Britanie, cu spectacolele de la Covent Garden, Festivalul de la Edinburgh, Germania, cu Festivalul de Film de la Berlin, dar si Italia.

"Din ce in ce mai multi romani cauta oferte personalizate. Fie ca sunt anumite evenimente la care vor sa participe, fie ca sunt in cautarea unor noi tipuri de experiente in familie. Turismul cultural este o axa care va deveni foarte importanta si care se va dezvolta in perioada urmatoare", a declarat Mioara Ionescu, Managing Partner Consiergo si Hera Tour.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.