Social 14 August 2015 12:56
Tarifele hotelurilor de pe litoral vor fi reduse, de la 20 august, cu pana la 30%, clientii urmand sa plateasca intre 45 de lei pe zi de persoana la un hotel de doua stele in Saturn sau Venus pana la 210 lei la un hotel de patru stele in Mamaia, iar de la 1 septembrie preturile vor scadea cu inca 30%

"Sarbatoarea Sfintei Maria aduce cel mai aglomerat weekend pe litoral. Spre deosebire de anii precedenti, sarbatoarea cade sambata, deci nu sunt zile libere suplimentare, ceea ce va face sa fie un sfarsit de saptamana obisnuit din punct de vedere al incasarilor pe litoral. Dupa aceasta data, tarifele incep sa se diminueze treptat, astfel ca dupa 20 august scaderea va ajunge la 30%", a declarat intr-un comunicat Dragos Raducan, prim-vicepresedintele executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

In sudul litoralului, turistii se pot caza din 20 august la un hotel de 2 stele la preturi cuprinse intre 45 lei si 80 lei pe noapte, fara mic dejun, intre 73 lei si 125 lei pe zi de persoana la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4 stele vor achita pentru o noapte intre 130 lei si 190 lei pe zi, cu mic dejun inclus, potrivit tarifelor preluate de FPTR din ofertele agentiilor de turism.

Pentru statiunea Mamaia, tarifele la un hotel de 2 stele variaza intre 85 de lei si 98 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, la unul de 3 stele clientii vor plati intre 93 lei si 145 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4 stele preturile sunt intre 120 lei si 210 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, scrie MEDIAFAX.

Tarifele vor fi valabile in perioada 20-31 august, dupa care vor scadea cu inca 30% din septembrie. "In aceasta perioada, in weekend-urile din varf de sezon, gradul de ocupare al structurilor de cazare de pe litoral este de 90-100%, iar in cursul saptamanii este mai scazut, ajungand la 70-80%. Toate hotelurile dispun de camere libere", se mai arata in comunicatul federatiei.

Tarifele pe litoral au urcat cu pana la 30% de la 15 august, odata cu intrarea in varful de sezon, cele mai scumpe pachete fiind vandute in Mamaia, iar cele mai ieftine in statiunile din sud.

Citeste si:
Tarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie 2023. Șoferii...
Tarifele RCA, plafonate la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.