Social 13 August 2015 16:18
Aproximativ 10.000 de pelerini sunt asteptati sa participe, vineri si sambata, la slujbele religioase care vor avea loc la Manastirea Curtea de Arges cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, autoritatile stabilind locuri de campare si de parcare speciale pentru cei veniti din alte zone ale tarii.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arges, autoritatile estimeaza ca, la fel ca in anii trecuti, aproximativ 10.000 de persoane vor participa la manifestarile religioase care vor avea loc, vineri si sambata, la Manastirea Curtea de Arges, scrie MEDIAFAX.

Intrucat la Curtea de Arges sunt asteptati foarte multi pelerini din alte zone ale tarii, autoritatile au stabilit locuri speciale de campare si parcare pentru acestia. Astfel, pelerinii vor putea campa in zona Grupului Scolar Agricol "Constantin Dobrescu", pe Bulevardul Basarabilor din municipiul Curtea de Arges si in zona stadionului din comuna Valea Iasului. De asemenea, cei care vor merge la Curtea de Arges cu autoturismul vor putea parca fie in Curtea de Arges, pe Bulevardul Basarabilor si pe strada 1 Decembrie, fie pe stadionul comunal din localitatea Valea Iasului.

Autoritatile anunta ca este interzisa camparea in incinta si in zonele adiacente lacasului de cult si ca nu este permisa comercializarea bauturilor alcoolice de catre firmele din zona adiacenta manastirii, in intervalul desfasurarii slujbelor religioase si procesiunilor. Un numar de 60 de jandarmi vor asigura masurile de ordine la Curtea de Arges, in perioada sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.