Social 9 August 2015 15:40
Politistii iau in calcul mai multe variante care au dus la producerea accidentului de pe Autostrada Soarelui, in urma caruia doua persoane au murit si alte 48 au fost ranite, inclusiv varianta ca soferul bulgar care conducea autocarul cu ucraineni ar fi adormit la volan, potrivit IGPR

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR ), Ramona Dabija, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu s-au stabilit cu exactitate cauzele producerii accidentului de pe Autostrada Soarelui. Insa politistii iau in calcul inclusiv varianta ca soferul bulgar, in varsta de 33 de ani, care conducea autocarul cu ucraineni ar fi adormit la volan.

Purtatorul de cuvant al IGPR a mai precizat ca la locul producerii accidentului nu sunt urme de franare. Autocarul va fi transportat la sediul Politiei Autostrazi pentru a fi efectuata o expertiza pentru stabilirea cauzelor accidentului. Purtatorul de cuvant al IGPR , Ramona Dabija, a adaugat ca in autocar se aflau un grup de elevi care au fost in tabara, doua familii de bulgari si alte persoane care se intorceau din vacanta.

Autocarul in care se aflau 53 de ucraineni, adulti si copii, si care se indrepta spre Bucuresti s-a rasturnat, in noaptea de sambata spre duminca, in jurul orei 2.00, pe Autostrada Soarelui, iar in zona au fost trimise circa 25 masini de interventie, ale Serviciului de Ambulanta si ale SMURD, inclusiv masina de interventie pentru victime multiple si unitatea mobila de urgenta.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru MEDIAFAX ca din cele 53 de persoane care se aflau in autocar o adolescenta de 17 ani si o femeie au decedat, 48 au fost trasportate la mai multe spitale din Capitala, iar trei au refuzat transferul spre unitatile medicale.

Dintre victimele accidentului soferul autocarului si un alt barbat sunt in stare grava, primul avand un traumatism cranio- cerebral grav, iar celalalt suferind o amputatie. Cele doua persoane sunt internate la Spitalul Floreasca din Capitala, unde au mai fost adusi alti sapte adulti si doi copii de 10 si 11 ani.

Secretarul de Stat Raed Arafat a mai precizat ca 21 dintre persoanele transportate la spital sunt copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.