Social 8 August 2015 10:03
Toti elevii romani participanti la a IX-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata intre 27 iulie si 4 august, in Indonezia, au fost premiati, cu doua medalii de argint, sase medalii de bronz si doua mentiuni, anunta Ministerul Educatiei.

Romania a participat la olimpiada cu doua echipe, toti cei 10 membri ai acestora fiind premiati. In urma acestor rezultate, Romania a ocupat locul 5 in clasamentul pe natiuni (din 41).

Medaliile de argint au revenit lui Dan-Stefan Eniceicu si Tudor Costel Cretu, ambii elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Medaliile de bronz au intrat in posesia urmatorilor elevi: Tudor Suciu si Paul-Andrei Draghis, absolventi ai Colegiului National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, respectiv Anca Dragulescu, Razvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Nitu (clasa a X-a) si Andrei-Catalin Raduc (clasa a XI-a), toti elevi la Liceul International de Informatica din Capitala. Mentiunile au fost obtinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara).

Conducatorii celor doua echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pirghie (Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava), prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) si prof. Anca Marian (Colegiul National "Inochentie Micu Clain" din Blaj, judetul Alba).

Lotul Marii Britanii, prezent pentru prima data la aceasta competitie, a fost coordonat de fostul olimpic international roman Sandor Kruk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.