Social 7 August 2015 10:58
Gabriel Berca, fost consilier prezidential si fost ministru al Internelor, ramane in arest, dupa ce ICCJ i-a respins contestatia in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit 185.000 de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului sa atribuie bani unei primarii.

Decizia luata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazului lui Gabriel Berca este definitiva.

Fostul consilier prezidential le-a cerut, joi, magistratilor instantei supreme sa fie cercetat in stare de libertate.

"In toata cariera mea, nu mi-e rusine de ce am facut. Am fost ministru de Interne si acum stau intr-o camera cu oameni acuzati de tentativa de omor. Solicit sa fiu cercetat intr-o forma in care sa ma pot apara cu argumente", a spus Gabriel Berca in fata judecatorilor. Fostul consilier prezidential a sustinut ca nu a primit bani pentru PDL de la un om de afaceri. De asemenea, Berca le-a spus judecatorilor ca toate sumele din campania electorala erau platite prin banca si puteau fi usor de urmarite.

Curtea de Apel Bacau a decis, in 24 iulie, arestarea preventiva a lui Gabriel Berca, fost consilier prezidential si fost ministru al Internelor, acuzat de trafic de influenta dupa ce ar fi primit 185.000 euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului sa atribuie bani unei primarii. Potrivit anchetatorilor, Gabriel Berca, la data faptelor senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a Partidului Democrat Liberal, ar fi primit 185.000 de euro de la omul de afaceri Viorel Rusu, care avea un contract cu Primaria comunei Ardeoani, judetul Bacau, iar institutia trebuia sa achite lucrarile de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri, scrie MEDIAFAX.

Faptele ar fi fost comise in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, iar fostul senator Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Mihai Banu, ar fi pretins si primit banii atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la omul de afaceri, pentru a-si folosi influenta personala pe langa membri ai Guvernului, in vederea alocarii unei sume de bani catre Primaria Ardeoani.

In acelasi dosar, fostul deputat PNL de Bacau Mihai Banu a fost retinut in 9 iulie si arestat preventiv o zi mai tarziu, pentru trafic de influenta, iar fiul acestuia, Lucian Banu, este cercetat sub control judiciar, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit procurorilor DNA, Mihai Banu a pretins si primit, in mai multe transe, de la un om de afaceri, 270.000 de euro pentru ca, in calitate de deputat, sa-si foloseasca influenta pe langa membri ai guvernului in vederea alocarii unor sume de bani catre o primarie din Bacau.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Gabriel Berca a fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu si ministru al Internelor in Guvernul Ungureanu. El a fost si secretar general al Guvernului, in perioada in care Executivul era condus de Calin Popescu Tariceanu. Berca a fost prefectul judetului Bacau, in perioada 2005 - 2008, senator de Bacau, in legislatura 2008 - 2012 si ministru al Administratiei si Internelor in anul 2012.

La inceputul lunii iunie, UNPR anunta ca Gabriel Berca s-a inscris in formatiune. Berca a fost membru PMP, vicepresedinte pentru regiunea Nord-Est, iar anterior a fost in PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.