Social 7 August 2015 10:16
Cei doi politisti de la Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi, retinuti pentru ca ar fi violat o fata in varsta de 15 ani care fugise dintr-un centru de plasament, au fost trecuti in rezerva, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Politistii lucrau in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Calarasi din anul 2007, respectiv din anul 2012, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei.

Conform unui comunicat al MAI, avand in vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzati, cei doi politisti au fost trecuti in rezerva, urmand sa raspunda penal pentru faptele savarsite. Cei doi agenti de ordine publica vor fi dusi, vineri, la Judecatoria Calarasi cu propunere de arestare preventiva.

“Indiferent de decizia pe care instanta de judecata o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Politia Romana. Situatia este intolerabila si total nedemna pentru calitatea pe care acestia au avut-o. Este regretabil ca astfel de oameni au purtat uniforma statului roman si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de politisti care lucreaza in Politia Romana”, a sustinut vicepremierul Gabriel Oprea.

Doi politisti de la Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi au fost retinuti, fiind acuzati ca au violat o fata in varsta de 15 ani, care era internata intr-un centru de plasament si pe care au gasit-o pe strada, dupa ce fugise din centru.

Potrivit unor surse din Politie, cei doi angajati IPJ Calarasi au fost retinuti, joi, sub acuzatia de viol.

Barbatii, care lucreaza ca politisti in cadrul IPJ Calarasi, sunt suspectati ca in cursul zilei de miercuri au violat o adolescenta de 15 ani, care plecase dintr-un centru de plasament si pe care au gasit-o pe o strada din municipiul Calarasi. Conform surselor citate, fata nu ar fi reclamat la politie violul, ci colegii celor doi au aflat despre fapta si s-au autosesizat.

Fata era institutionalizata in Centrul de plasament "Sfantul Stefan" din comuna Perisoru, judetul Calarasi, de unde fugise luni, fiind gasita apoi si dusa intr-un alt centru de plasament, de unde a fugit din nou. Potrivit reprezentantilor centrului din comuna Perisoru, fata era in centrul de plasament in conditiile in care mama acesteia nu o doreste, iar tatal acesteia este plecat la munca in strainatate.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Politistii lucrau in cadrul Politiei Municipiului Calarasi din anul 2007, respectiv din anul 2012. Doi politisti, retinuti dupa ce au violat o fata de 15 ani fugita dintr-un centru de plasament


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.