Social 6 August 2015 18:30
Salina Turda, din judetul Cluj, este pentru zecile de mii de vizitatori din fiecare luna si un loc de refugiu in fata caniculei, in conditiile in care ofera o temperatura medie de 10 - 12 grade, la care oamenii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masa sau pot urca in roata panoramica.

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, declara ca turistii care ajung in salina stau aici in jur de trei - patru ore, avand la dispozitie o serie de modalitati de petrecere a timpului liber.

"Salina Turda este si un loc de refugiu in perioade de canicula, intrucat ofera turistilor care aleg sa stea in salina o temperatura medie de 10 - 12 grade. Turistii care vin petrec circa trei - patru ore in interior, avand la dispozitie o serie de modalitati de petrecere a timpului liber. Pe langa vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda - Rudolf, Terezia si Ghizela - turistii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masa, pot urca in roata panoramica sau se pot da cu barcile pe lacul din interior. Zilnic, pe perioada verii, sunt inregistrati peste 2.500 de vizitatori, dar avem si perioade de varf in care intra in salina si 5.000 de persoane”, a spus Baciu.

Potrivit acesteia, jumatate dintre turistii care viziteaza Salina Turda sunt din strainatate, din tari precum Ungaria, Franta sau Portugalia. "Daca in iulie anul trecut am avut 81.592 de turisti, in iulie anul acesta au fost 89.434. Perioada de varf de vizitare este luna august. Anul trecut, de exemplu, am avut in aceasta luna aproape 120.000 de turisti. In lunile de iarna, numarul turistilor este cuprins intre 10.000 si 15.000", a spus Simona Baciu, scrie MEDIAFAX.

Salina Turda este deschisa zilnic intre orele 9.00 - 19.00. Intrarea costa 20 de lei pentru adulti, 12 lei pentru pensionari, 10 lei pentru elevi si studenti, iar copiii pana la trei ani au acces gratuit. In Salina Turda, pretul unei ture de opt minute cu roata panoramica este de 5 lei de persoana, o jumatate de ora de jucat mini-golf costa 10 lei de persoana, iar 20 de minute de bowling tot 10 lei de persoana.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

"O plimbare cu barca pe lacul subteran costa 10 lei de persoana, durata fiind de 20 de minute, iar folosirea biliardului costa 4 lei pentru 20 de minute. Pentru o ora pe terenul de sport se plateste 100 de lei. De asemenea, practicarea tenisului de masa timp de o ora costa 10 lei. Avem sase piste de mini-golf, doua piste de bowling, doua mese de biliard si patru de ping-pong. Pe terenul de sport se poate juca handbal, badminton sau tenis cu piciorul”, a afirmat directorul Salinei Turda.

Exploatarea sarii la Salina Turda dateaza din epoca romana. Salina a fost inchisa in 1932 si a fost redeschisa pentru public si pentru pacientii cu boli respiratorii in 1992.

In perioada 2008 - 2010, Salina Turda a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene si a fost inaugurata in ianuarie 2010 in prezenta premierului de atunci Emil Boc si a fostului ministru al Turismului Elena Udrea. De la deschiderea din 1992 pana in prezent, Salina Turda a fost vizitata de aproximativ 2,7 milioane de turisti romani si straini.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.