Social 6 August 2015 12:27
O suta de persoane au fost audiate, miercuri dupa-amiaza, la sediul DIICOT Ploiesti, in urma a 20 de perchezitii facute in judetele Prahova si Ialomita intr-un dosar de trafic de droguri si furt calificat, fiind gasite doua culturi de canabis, comprimate de ecstasy si bani ce ar proveni din infractiuni

Potrivit unui comunicat transmis de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), procurorii de la Serviciul Teritorial Ploiesti al acestei structuri si ofiterii de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti au facut, miercuri, 20 de perchezitii domiciliare, dintre care 19 in judetul Prahova si una in judetul Ialomita, intr-un dosar privind activitatea unui grup infractional organizat specializat in trafic de droguri si furt calificat, grup format din 20 de suspecti.

Potrivit anchetatorilor, doi barbati din Ploiesti, lideri ai grupului infractional, sunt suspectati ca in perioada octombrie 2014 - august 2015 au introdus in tara importante cantitati de canabis, drogurile fiind ulterior vandute catre diversi consumatori din judetul Prahova, prin intermediul mai multor dealeri secundari.

Anchetatorii au stabilit, de asemenea, pe parcursul cercetarilor in acest dosar ca suspectii au procurat seminte de canabis din Spania si din Romania, infiintand culturi de canabis in doua locuri din Prahova.

De altfel, la perchezitii au fost identificate cele doua culturi de canabis formate din 30 de plante mature, anchetatorii gasind la locuintele suspectilor peste 800 de grame de canabis pregatit pentru comercializare, 28 de comprimate de ecstasy, mai multe ustensile pentru cantarit, ambalat si consum de droguri, o arma cu aer comprimat, un pistol cu bile, dar si 69.000 de lei, 1.220 de euro si 100 de dolari americani, care ar proveni din comiterea infractiunilor, si mai multe documente de evidenta primara si contabila dubla.

Unul dintre cei doi suspecti considerati liderii grupului infractional este, de asemenea, cercetat pentru furt calificat. Conform procurorilor, barbatul, angajat la o firma care comercializeaza produse alimentare, profitand de pozitia profesionala, impreuna cu alte patru persoane, a constituit un grup infractional organizat in scopul sustragerii unor cantitati mari de fructe si legume din gestiunea agentului economic respectiv. Marfa a fost ulterior vanduta en-gros catre comercianti din judetele Prahova si Ialomita, la preturi subevaluate fata de valoarea de piata a acestora. La sediul DIICOT Ploiesti au fost aduse o suta de persoane pentru a fi audiate in acest dosar, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.