Social 4 August 2015 14:43
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, face verificari pe litoral, marti, in cazul mai multor turisti care dar nu au putut fi cazati in hoteluri din Eforie Nord si Jupiter, desi au platit cazarea cu cateva luni inainte.

Marius Dunca a declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca va merge pe litoral pentru a verifica mai multi operatori economici, dar si agentii de turism, dupa ce a fost informat ca zeci de familii stau cu bagajele pe plaja, din cauza ca hotelurile unde aveau rezervare le-au comunicat ca nu mai exista camere libere, iar o situatie similara a fost sesizata oficial la ANPC de catre un turist ajuns in Jupiter.

Presedintele ANPC a precizat ca, desi abia a plecat de pe litoral, se va intoarce pentru noi verificari, intrucat, daca informatiile primite se confirma, este vorba de "o bataie de joc a operatorului economic sau a agentiei". "Sunt cazuri in care turistii se plang ca nu fost cazati la ora 8.00, cand au ajuns la hotel, desi programul de cazare incepe la 12.00. Dar sunt si cazuri in care nu au fost cazati, desi ei au platit in avans cazarea. In acest caz, este vorba de o practica comerciala incorecta, este o bataie de joc a operatorului economic sau a agentiei. Ne plangem ca nu vin turisti. Pai cum sa vina in conditiile astea?", a spus presedintele ANPC.

Marius Dunca a adaugat ca, in urma verificarilor pe care le va face, va stabili daca vina apartine agentiei de turism, pentru ca nu a virat banii cate hotel la timp, sau daca este vina operatorului economic, pentru ca a vandut mai multe locuri de cazare decat dispune. "Daca agentiile de turism au plati la timp, iar turistii ajung si nu au unde sa se cazeze, operatorul economic este obligat sa le ofere alternativa in aceleasi conditii pentru care ei au platit sau in conditii mai bune. In niciun caz, turistii care au platit cazare la trei stele nu vor putea fi cazati la doua stele", a spus presedintele ANPC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.