Social 3 August 2015 11:38
Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu masina in politistul de la Brigada Rutiera, a fost arestat preventiv pentru tentativa de omor, ultraj si parasirea locului accidentului. Politistul de la Rutiera a fost operat pentru leziuni abdominale, starea lui este foarte grava.

Update

Politistul de la Brigada Rutiera, care a fost lovit cu masina de omul de afaceri turc, a reusit sa se prinda de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri, iar apoi a fost aruncat pe sosea la aproximativ 10 metri, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti explica intr-un comunicat de presa trimis MEDIAFAX ca politistul de la Brigada Rutiera i-a facut semn omului de afaceri Abdullah Atas sa opreasca, acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la rutiera, a accelerat si l-a lovit. Politistul a ramas pe capota aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea.

"Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agentilor de politie, s-a apropiat de persoana vatamata I.G. - lucrator de politie in cadrul Brigazii Rutiere de Politie a Municipiului Bucuresti, aflat in exercitiul atributiilor de serviciu si care la randu-i efectua semnale de oprire - a demarat in tromba, determinand persoana vatamata sa se prinda de capota autoturismului, fiind tarata o distanta de 350 de metri si aruncata in final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanta de aproximativ 10 metri", au precizat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti intr-un comunicat de presa



Update

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu masina intr-un politist de la Brigada Rutiera si a fost el insusi internat, la Spitalul Floreasca, in urma accidentului, a fost scos din spital si transportat la Tribunalul Bucuresti pentru confirmarea mandatului de arestare pe numele sau.

Atas a fost scos din spital intr-un carucior cu rotile, bandajat pe fata, si bagat intr-o masina a Politiei Ilfov, cu care a fost transportat la Tribunalul Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis de instanta pe numele sau. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, barbatul va fi dus apoi la Spitalul Penitienciar Rahova.



Update

Politistul de la Brigada Rutiera accidentat duminica a fost operat pentru leziuni abdominale, starea acestuia fiind in continuare foarte grava, iar cetateanul turc Abdullah Atas ramane internat pentru investigatii medicale, au declarat luni, reprezentanti ai Spitalului Floreasca.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

"A fost operat pentru leziuni abdominale, dar starea pacientului ramane in continuare foarte grava, fiind internat in Terapie Intensiva", au spus reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca.



Potrivit anchetatorilor, Abdullah Atas, care este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost arestat duminica noapte, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucuresti. Mandatul de arestare emis de judecatorul de drepturi si libertati pe numele omului de afaceri a fost transmis politistilor de la IPJ Ilfov, judet in care acesta are domiciliul.

Politistii urmeaza sa discute cu medicii despre starea de sanatate a omului de afaceri si daca acesta poate fi externat si incarcerat sau daca poate fi transferat intr-un spital penitenciar, dupa emiterea mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

Omul de afaceri turc a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca dupa ce s-a accident la nivelul fetei, in momentul deschiderii airbag-ului, dupa ce a intrat cu masina intr-un gard. Ancheta in cazul cetateanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este facuta de politistii de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Procurorul de caz, Rares Stan, a declarat ca barbatul este cercetat pentru tentativa de omor, ultraj si parasirea locului accidentului, dar deocamdata acesta nu a putut fi audiat, intrucat a ramas internat la spital. Soferului i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind asteptat de anchetatori, scrie MEDIAFAX.

Duminica au dat declaratii despre accident colegii politistului ranit grav si s-a facut cercetarea la fata locului, existand indicii ca soferul, dupa ce l-a agatat pe agentul de la Rutiera pe capota masinii, a facut intentionat un viraj pentru ca acesta sa cada. "S-a emis un manda in lipsa pentru suspect, insa audierea acestuia la spital nu a fost posibila. Starea medicala nu permite audierea lui", a mai spus procurorul.

Citeste si:
Criminalii omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, dați în...
Criminalii omului de afaceri...

Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde politistul era impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Politistul i-a facut semn soferului sa opreasca, acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la rutiera, a accelerat, l-a lovit, acesta a ramas pe capota aproximativ 400 de metri, apoi a cazut pe carosabil, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau. Soferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins de politisti la aproximativ doi kilometri, in Pipera, judetul Ilfov, dupa ce a lovit un scuar si apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat intr-un gard. Agentii de la Rutiera spun ca soferul mirosea a alcool.

Politistul are politraumatisme, fiind internat in stare grava la Spitalul de Urgenta Floreasca. Soferul care l-a lovit pe politistul de la Rutiera, cetatean turc, a fost dus la spital pentru ingrijiri medicale si pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.