Social 2 August 2015 10:21
Elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Informatica care a avut loc in Kazahstan si au ocupat locul 10, din 84 de tari participante, pastrand pozitia a sasea in clasamentul pe medalii din toate timpurile, a anuntat Ministerul Educatiei

Lotul olimpic al Romaniei, cu cele patru medalii obtinute la a XXVII-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica, a reeditat astfel succesul de anul trecut, iar cu un palmares de 95 de medalii, dintre care 28 de aur, 42 de argint si 25 de bronz, pastreaza pozitia a sasea in clasamentul pe medalii din toate timpurile, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, transmis sambata agentiei MEDIAFAX.

Multiplul laureat la concursurile nationale si internationale, Rares Darius Buhai, absolvent al Colegiului National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, a cucerit a patra medalie de aur la aceasta competitie.

"In clasamentul individual din toate timpurile s-a intamplat ceea ce am visat cu totii inainte de aceasta olimpiada: Rares Darius Buhai a obtinut a patra medalie de aur si a trecut pe pozitia a doua in reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internationale de Informatica", a declarat profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul National "August Treboniu Laurian" din Botosani, team leader-ul lotului olimpic si coordonatorul Comisiei de pregatire si selectie a lotului national de informatica seniori.

Medaliile de argint au fost obtinute de Alexandru Velea, absolvent al Liceului de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, laureat cu argint si la editia precedenta, si de Marius Valentin Harsan, absolvent al Liceului International de Informatica din Bucuresti. Medalia de bronz a intrat in posesia lui Andrei Popa, elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Informatica s-a desfasurat la Almaty, in Kazahstan, in perioada 26 iulie - 1 august, si a reunit 324 de competitori din 84 de tari. Delegatia Romaniei revine in tara duminica, la ora 20.50, pe Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.