Scolile private din invatamantul obligatoriu ar putea reduce taxele din toamna, intrucat statul aloca acestor unitati, pentru prima data, 32,6 milioane de lei, desi legea este in vigoare din 2006, a anuntat, vineri, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a primit, la rectificarea bugetara, "o suma semnificativa", respectiv 670 de milioane de lei, a spus ministrul Sorin Cimpeanu.

Dupa ce a prezentat situatia alocarilor, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, Cimpenu a spus ca pentru prima data, la aceasta rectificare vor fi alocate fonduri invatamantului privat obligatoriu, scrie MEDIAFAX.

"In invatamantul privat obligatoriu sunt 35.194 de copii. Din septembrie, pentru prima data, invatamantul privat obligatoriu va primi suma de 32,6 milioane de lei. Acest lucru trebuia rezolvat mai demult, mai ales ca este prevazut in Legea educatiei", a mai spus Sorin Cimpeanu.

Intrebat daca odata cu aceasta alocare bugetara de la stat, scolile private ar putea reduce taxele, ministrul a raspuns afirmativ. "Sigur ca taxele ar putea scadea odata ce vor fi alocate aceste fonduri de la bugetul de stat", a spus ministrul Cimpeanu.

Citeste si:
Cîțu: Dacă execuția bugetară nu este bună, la plata salariilor va...
Cîțu: „Dacă execuția bugetară...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Costul mediu per elev, pe an, in invatamantul obligatoriu este de 2.500 de lei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.