Social 31 Iulie 2015 15:42
Angajatorii care au ca activitate crearea de programe pentru calculatoare vor fi scutiti de la plata impozitelor pe venit daca au realizat in anul precedent un venit de cel putin 10 mii de dolari din comercializarea softurilor.

Monitorul Oficial a publicat un ordin prin care se confirma scutirea de impozit pe venitul din salarii la angajatorii care au ca obiect de activitate crearea de programe pentru calculator. Scutirea se aplica pentru fiecare angajat, in conditiile realizarii in anul precedent a unui venit de cel putin 10 mii de dolari din comercializarea softurilor. Prin impartirea cifrei de afaceri din vanzarile de soft la acest plafon, se va determina numarul maxim de salariati ce beneficiaza de aceasta scutire.

Posturile pentru care se va acorda scutirea de impozit sunt: administrator baze de date, analist, inginer de sistem in informatica, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic. Persoana care beneficiaza de scutire trebuie sa fie incadrata intr-un compartiment specializat de informatica, evidentiat distinct in organigrama angajatorului, cum ar fi centru de calcul, directie, departament, serviciu, birou, compartiment sau altele similare si se poate beneficia de aceasta scutire indiferent de momentul angajarii si fara a fi conditionata de contributia acesteia la realizarea plafonului minim de venit.

Calculul plafonului se efectueaza la cursul valutar mediu al fiecarei luni in care s-a inregistrat venitul. Se prezuma ca veniturile din vanzarile de soft sunt contabilizate distinct de celelalte venituri ale societatii si se regasesc in balantele analitice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.