Social 30 Iulie 2015 14:08
Politistii brasoveni au descins, joi, in opt locatii din judetele Brasov, Vrancea si Galati, intr-un dosar penal de inselaciune prin metoda "Accidentul“ cu un prejudiciu estimat de 300.000 lei, reteaua de infractori fiind coordonata de niste detinuti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, la actiunea de joi participa aproximativ 50 de politisti sub coordonarea directa a unui procuror. Politistii au facut opt perchezitii in judetele Brasov, Vrancea si Galati, in baza autorizatiilor emise de judecatorul competent.

"Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Biroului de Investigatii Criminale Brasov, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, cu un prejudiciu estimat de 300.000 lei. In urma cercetarilor efectuate de politisti si procurorul de caz, a rezultat faptul ca in anul 2015 persoanele banuite din acest dosar penal ar fi indus si mentinut in eroare mai multe victime, privind producerea unor accidente rutiere de catre rude ale acestora si le-ar fi determinat sa depuna in conturi ale unor societati de transfer rapid de bani sau sa predea personal sume mari de bani, in scopul rezolvarii favorabile a situatiei juridice a presupusului autor al accidentului", se arata intr-un comunicat al IPJ Brasov.

Activitatea infractionala din acest dosar penal era planificata si coordonata din inchisoare de persoane condamnate pentru infractiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era realizata prin interpusi, in scopul pierderii urmei banilor, potrivit sursei citate.

Interpusii erau, de regula, persoane defavorizate sau fara venituri, care primeau un anumit commision pentru colecatarea banilor de la victime, restul banilor fiind impartiti de detinuti. Mai multe persoane urmeaza sa fie aduse la audieri in cursul zilei de joi, la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov., scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.