Social 29 Iulie 2015 11:52
Centrul municipiului Arad este decorat, de cateva zile, cu biciclete agatate de stalpi de iluminat sau de copaci, ori amplasate in mijlocul spatiilor verzi, in cadrul unei campanii de promovare a mersului pe doua roti, care va dura pana in luna octombrie.

Primaria Arad a initiat o campanie privind constientizarea beneficiilor mersului pe bicicleta, care se deruleaza in perioada iulie-octombrie, timp in care in oras sunt amplasate numeroase biciclete decorative, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Campania se deruleaza in colaborare cu ONG-uri, care au inceput de cateva zile sa amplaseze biciclete decorate artistic. Acestea sunt agatate de copaci sau de stalpi de iluminat din centrul orasului, sunt sprijinite de cladiri sau sunt amplasate pe spatiile verzi. ONG-urile participante ii invita pe aradeni sa decoreze biciclete dezafectate si sa le doneze pentru a fi amplasate in diferite locuri din oras. Pe aceste biciclete pot fi trecute numele celor care le-au decorat si diverse mesaje.

"Proiectul Hello Bike este deschis tuturor aradenilor creativi. Alegeti sa transmiteti un mesaj sau un sentiment printr-o bicicleta, care va fi expusa public”, este un mesaj transmis pe retelele de socializare de catre un ONG, care a postat si fotografii cu biciclete decoratove amplasate deja in oras. Organizatorii campaniei au facut si un apel la aradeni sa nu distruga sau sa fure obiectele decorative.

”Bicicletele sunt dezafectate, nu se pot utiliza. La fel si partile lor componente. Au cel mult valoare artistica si decorativa. Speram ca oamenii se gandesc ca este vorba de arta stradala inainte sa le fure sau distruga”, arata mesajul.

Derularea acestei campanii a fost aprobata de Consiliul Local in luna iunie, iar in hotararea adoptata de consilieri se arata ca „rolul bicicletelor decorate artistic este de a incuraja cetatenii municipiului sa foloseasca acest mijloc de deplasare, sa-si personalizeze propriile biciclete si, nu in ultimul rand, sa imbunatateasca aspectul orasului”.

In municipiul Arad, numarul biciclistilor a crescut constant in ultimii doi ani, de cand au fost amenajate piste de biciclete. Pana la finalul acestui an, in oras vor exista peste 130 de kilometri de piste, fiind cea mai mare retea urbana pentru biciclete din Romania.

Citeste si:
Primul oraș din România care are un sistem de biciclete smart
Primul oraș din România care...

Pentru realizarea pistelor, Pimaria Arad a initiat doua programe, unul in valoare de sase milioane de euro, cu finantare europeana, si unul in valoare de 5,4 milioane de lei, cu finantare locala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.