Social 27 Iulie 2015 18:14
Elevii romani au obtinut doua medalii de argint la Olimpiada Internationala de Lingvistica, unul dintre acestia primind si premiul pentru "Cea mai buna solutie gasita in rezolvarea unui subiect", a anuntat, luni, Ministerul Educatiei.

Una dintre medalii a fost castigata de Dan Mircea Mirea, absolvent al Colegiului National "Fratii Buzesti" din Craiova, medaliat cu aur la editia precedenta, dar si la recent incheiata Olimpiada Internationala de Biologie. La Olimpiada Internationala de Lingvistica, Dan Mircea Mirea a obtinut si premiul pentru "Cea mai buna solutie gasita in rezolvarea unui subiect".

Medalie de argint a obtinut si Teodora-Elena Solovan, eleva la Colegiul National "Petru Rares" din Suceava.

Din lotul Romaniei au mai facut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacsu, elev la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Denisa Apetroaiei, eleva la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui. Olimpicii au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti. Lotul olimpic al Romaniei a participat pentru a treia oara la Olimpiada Internationala de Lingvistica, scrie MEDIAFAX.

Ministerul Educatiei a precizat ca Olimpiada Internationala de Lingvistica, una dintre cele 12 olimpiade de stiinte, este un concurs organizat pe doua niveluri: o proba individuala si o proba pe echipe. Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare lingvistica explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

La editia a XIII-a a Olimpiadei Internationale de Lingvistica, desfasurata in perioada 20-24 iulie, la Blagoevgrad, in Bulgaria, au participat echipe din 29 de tari: Australia, Bangladesh, Bugaria, Canada, China, Cehia, Estonia, Franta, Ungaria, India, Irlanda, Islanda, Japonia, Kazahstan, Lituania, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Anglia si Statele Unite ale Americii.

Citeste si:
Marian Dragulescu, medalie de argint la sarituri, la CE de gimnastica
Marian Dragulescu, medalie de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.