Social 27 Iulie 2015 10:48
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat un trafic aerian de 4,21 milioane pasageri si 52.116 miscari de aeronave (aterizari si decolari), in primele sase luni ale acestui an, pe aeroporturile internationale Henri Coanda - Otopeni si pe Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu.

Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in primul semestru din 2015 a inregistrat o crestere relevanta, de 12,58%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri in intreg anul 2015, a informat CNAB, intr-un comunicat. Din total, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 4.215.314 de pasageri si 46.426 miscari de aeronave.

“Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european. Astfel, in primele sase luni ale anului 2015, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, se mai arata in comunicat.

Retail jobs

In anul 2014, cele doua aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numarul de miscari aeronave (aterizari si decolari) ridicandu-se la 102.048.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. In anul 2014, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, Ryanair si Air Baltic, scrie MEDIAFAX.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Citeste si:
Scandal la aeroportul Henri Coandă. Pasagerii, nemulțumiți de noile...
Scandal la aeroportul Henri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.