Social 23 Iulie 2015 14:10
Ducu Bertzi a fost joi la Parchetul instantei supreme, unde anchetatorii i-au adus la cunostinta ca este suspect intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu, alaturi de presedintele PMP, Eugen Tomac, cauza vizand modul in care au fost cheltuiti bani publici.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Ducu Bertzi este suspectat de fapte in abuz in serviciu intr-un dosar al presedintelui PMP, Eugen Tomac, si ca a fost chemat joi pentru a i se aduce la cunostinta aceste acuzatiile.

Ducu Betzi, insotit de o avocata, a stat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie aproximativ doua ore, acesta plecand fara a preciza in ce dosar a fost citat si fara a comenta acuzatiile care i se aduc.

Potrivit surselor, procurorii au inceput ancheta in dosarul in care a fost citat Ducu Bertzi, si in care Eugen Tomac este suspectat tot de abuz in serviciu, in urma unui raport al Corpului de Control al Guvernului.

Anchetatorii verifica modul in care cei doi ar fi cheltuit sume mari de bani, pe vremea cand Eugen Tomac era la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni. Biroul de presa al Parchetului ICCJ nu a dat, pana la acest moment, informatii despre dosar. Eugen Tomac a fost secretar de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutideni pana in mai 2012, atunci el fiind membru al PDL. Eugen Tomac este presedintele PMP din februarie 2015, scrie MEDIAFAX.

Departamentul pentru Romanii de Pretutideni a functionat in perioada 2005-2009 in subordinea Ministerului Afacerilor Externe, de unde a iesit in ianuarie 2010, cand a trecut, la initiativa lui Tomac, in coordonarea directa a primului ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.