Social 23 Iulie 2015 10:26
Administratia Nationala de Meteorologia a emis doua avertizari de cod galben si cod portocaliu de canicula pentru urmatoarele zile.

  • Joi

Cod Galben

In cursul zilei de joi, 23 iulie, vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.

Cod portocaliu

In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti vor fi temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

  • Vineri

Cod Galben

Vineri, 24 iulie, vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in zonele de campie si podis, unde si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade si izolat 38 de grade.

Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile, iar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul, nordul tarii si in zonele de munte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.