Social 22 Iulie 2015 17:32
Mai multe perchezitii au loc, miercuri, in Bucuresti si judetele Vrancea si Dambovita, la persoane suspectate de evaziune fiscala, care ar fi infiintat societati pentru a desfasura activitati de producere si comercializare de confectii, prejudiciul depasind 1,2 milioane de lei.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vrancea, perchezitiile au loc in Bucuresti si in judetele Vrancea si Dambovita, la finalul acestora urmand sa fie puse in executare zece mandate de aducere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Actiunea este coordonata de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana si se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratul de Politiei Judetean Vrancea, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Vrancea.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2004 - 2014, 12 persoane, in calitate de reprezentanti legali a sapte societati comerciale, ar fi infiintat firme pentru a desfasura activitati de producere si comercializare de confectii. Ulterior, acestia ar fi instrainat firmele respective unor persoane care nu aveau nicio legatura cu societatile in cauza, prin intocmirea de contracte de vanzare-cumparare in care se prevedea ca noul administrator preia activul, pasivul si toate documentele contabile ale societatilor.

De asemenea, persoanele vizate de perchezitii sunt banuite ca ar fi cerut deschiderea procedurii insolventei, iar, in fapt, ar fi schimbat doar numele societatilor si ar fi transferat bunurile si angajatii noilor societati. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 1,24 milioane de lei, reprezentand obligatii fiscale neachitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.